Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Já si myslím, že právě to, že EU přikazuje úplné nesmysly a organizuje jiné nesmysly, jako je pěstování biopaliv, je dostatečný důkaz toho, že to jde špatným směrem.

Pár nesmyslů sice Evropu nezabije, ale je to důkaz toho, že v Bruselu se zabývají hloupostmi, leč nad důležitými věcmi mávají rukou.

7 0
možnosti
Foto

autor si patrně myslí, že ted tady budeme mít eurosocialismus, který se nějakým zázrakem vyvine v kapitalismus bez hranic, pokud budeme EU kormidlovat směrem doprava. to je spíš nesmysl (a i ti největší "eurorealitsté" už tuhle představu opustili), protože pokud se EU rozpadne, rozpadne se zpět do národních států. národní státy musejí svoji ekonomiku liberalizovat samy na národní úrovni, a pak teprve může přijít nějaká Evropa volného trhu a volného pohybu peněz a zboží.

9 0
možnosti
Foto

Já tedy nechci být hnidopich, ale Evropská unie přece žádnou opravdovou společnou obrannou politiku nemá. Od toho jsme v NATO. Snaha o vystoupení z EU nijak neimplikuje rezignaci na společnou obrannou iniciativu v rámci NATO.

8 0
možnosti
Foto

Nestal jsem se svobodným, protože jsem anarchokapitalista.   Vidím blížící se konec státu, který ve své přebujelosti a složitosti likviduje vše, včetně sebe samého. Lidé se z osidel státních loupežníků = politiků začínají vysmekávat čím dál tím víc.  Nápomocné nám budou nové technologie jako je například 3D tisk, kryptoměny a osobní rozšířená virtualita.

3 0
možnosti
VR

Já vidím město, jehož sláva hvězd se dotýká.

0 0
možnosti

to jde přesně ten důvod, proč u nás pořád vítězí levice... přestože vzdělaný a přemýšlivý člověk souhlasí s 3/4 programu Svobodných - tak kvůli té čtvrtině ho nevolí. Ovšem levicovému voliči stačí nějaký popilistický slib či heslo - a hodí jim to tam.

Já taky nesouhlasím s některými body (i když s úplně jinými než vy:-)) - ale přece kvůli té jedné čtvrtině nebudu volit středovou či levicovou stranu, nebo dokonce vůbec nikoho... Svět prostě není ideální a málokdo najde politickou stranu, s jejímiž názory by se ztotožnil na 90-100 %. Takže pokud chce, aby se něci změnilo a kyvadlo se vrátilo zleva aspoň kousek vpravo, vidím takový kompromis jako jedinou volbu

16 1
možnosti

Kdybychom se zbavili 5%ní klausule, tak nejen že by Svobodní už měli poslance v parlamentu, ale mohla by tam mít poslance i nějaká další strana, která by hlasovala ve 3/4 případů s nimi a v 1/4 případů proti nim, a ještě další stana, které by se lišila zase v jiných bodech. Jenže kupodivu žádná z těch "pidistran", jak jim nadávají velké strany, ve svém programu zavedení skutečně poměrného systému nemá. Zřejmě vic než o demokracii stojí o to, aby se staly velkými stranami a mohly také ve svůj prospěch přerozdělovat křesla patřící "podměrečným" stranám.

0 1
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 585x
Živím se investováním, tak píši (hlavně) o něm. 

Stránky akciového fondu, který spravuji - zde.  

Autorská kniha Stát se investorem - zde. 

Seznam rubrik